skip to Main Content
(+90 236) 239 38 04

Fındık Yağı

Üretici Firma: Sefer Yasemin Baharatları Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.

Fındık (Corylus Colurna): Fındık, ülkemizde en çok Giresun, Ordu ve Trabzon illerinde üretilmektedir. Üretilen fındıkların neredeyse tamamı Karadeniz Bölgesi’nden sağlanmaktadır. Nemli ve humuslu toprakları sever. 10m kadar yükseklikte ve kışın yaprağını döken bir ağaççıktır. Yapraklar kısa saplı, tam ve dişli kenarlıdır. Karadeniz bölgesinde 100-1000m yüksekliklerde bol olarak yetiştirilmektedir. Meyve 2-3 cm uzunluğunda 1-2 cm çapında ve kabukludur. Fındık meyvesinin bileşiminde % 55-60 yağ, %14-16 protein, %11-12 karbonhidrat, %4,5- 5 su, %2 kül ile fosfor, kalsiyum, magnezyum, mangan, çinko, demir ve sodyum gibi mineral maddeler ayrıca B1, B2 ve E vitamini bulunmaktadır.

ELDE EDİLİŞ YÖNTEMİ: Fındık tohumlarından soğuk sıkma yöntemi ile elde edilmektedir
İÇİNDEKİLER: Fındık Yağı / Hazelnut Oil – Corylus Avellana Oleum
Kullanma Bilgisi: Bir kg üründe 2 ile 5 damla tüketilmesi önerilir. Direkt olarak içilir ya da göz ile temas ederse  bol su ile yıkayıp gerekirse tıbbi destek alınmalıdır.
UYARILAR:
* Oda sıcaklığında ağzı kapalı, ışık almayan yerde saklayınız.
* Üretim Tarihi (ÜRT), Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) ve Parti No (PN) ambalajın üzerindedir.

Kargo Bilgisi:
Kargonuz 2 iş günü içersinden kargoya teslim edilmektedir.

Bilgilendirme:
İlgili yasa ve yönetmelikler gereği bitkisel destek ürünleri ile ilgili, hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç değil; bitkisel takviye niteliğindedir

Back To Top